Direktlänk till inlägg 5 juli 2014
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma (jag har inte det i min.)
1/2 tsk malen ingefära (har inte det i min).
1 nypa salt
1,5 dl olja
4,5 dl rårivna morötter
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Sätt i olja och rivna morötter i smeten. Fyll en löstagbar kakform med smeten. Smöra och bräda den. Grädda mitt i ugnen i cirka 55 minuter. Låt kakan svalna.
Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost
Vispa alla ingredienser krämigt. Bred frostingen över kakan.
4 dl mjölk 1 msk socker 1 msk potatismjöl 1-2 äggulor 2 tsk vaniljsocker Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud tills såsen tjocknar. Vispa hela tiden så inte såsen kokar. Häll upp och låt den svalna. Tillsätt vaniljsocker när såsen...